Even voorstellen

Mijn naam is Heico Visser, ik ben geboren in 1969, woon samen en ben vader van 2 inmiddels volwassen zonen.

Van oorsprong ben ik een techneut en in mijn werk ben ik altijd veel werkzaam in mijn hoofd. Met sporten en bewegen probeer ik dit zoveel mogelijk te compenseren. Tijdens het beoefenen van Aikido (een Oosterse verdedigingssport) kwam ik in aanraking met iemand die de opleiding Shiatsu deed en oefenpersonen zocht. Hierdoor ben ik mij gaan verdiepen in wat Shiatsu is en hoe het werkt. Dit vond ik dusdanig boeiend dat ik me ingeschreven heb voor de opleiding Shiatsu. Daar er alleen nog ruimte was bij de opleiding Zen-Shiatsu, ben ik deze stijl Shiatsu gaan volgen. Achteraf heeft dit zo moeten zijn, want het bleek perfect bij mij te passen.
Na afronding van de Shiatsu opleiding in 2009 bij opleidingsinstituut DBA, ben ik eigenlijk direct mijn praktijk begonnen en heb ik gestaagd een mooie klantenkring opgebouwd.

Omdat ik meer wilde weten over de achtergrond van de Oosterse filosofie waarop Shiatsu mede gebaseerd is, heb ik de basis opleiding Traditionele Chinese Geneeskunde gevolgd bij de academie voor Chineese geneeswijze Qing-Bai. Dit bleek uiterst boeiende materie die ik niet alleen goed kon gebruiken voor het uitoefenen van Shiatsu, maar die ook z’n invloed heeft gekregen op mijn eigen dagelijkse leven. Zo ben ik veel meer gaan letten op wat het lichaam me verteld en wat voedsel en juist ademhalen voor invloed hebben op mijn gezondheid.

De gejaagdheid en stress die wij ons in het Westen opleggen, heeft veel impact op ons lichaam en onze geest. De balans tussen inspanning en ontspanning is vaak verstoord doordat we altijd maar bezig zijn en vinden dat we “moeten” presteren. Doordat deze manier van leven niet is zoals de natuur dit oorspronkelijk bedoeld heeft, ontstaan er klachten. Dit kunnen zowel fysieke klachten zijn zoals nek/schouderklachten of een maagzweer, maar ook klachten als een burn-out of overspannenheid.

De Oosterse filosofie spreekt mij persoonlijk erg aan omdat deze juist de natuur volgt en kijkt naar het weghalen van de oorzaak van een klacht in plaats van het weghalen van de symptomen. Ook het voorkomen van klachten door preventieve therapieën zoals Shiatsu spreekt mij erg aan.
Zelf ben ik een groot voorstander van het combineren van de Oosterse- en Westerse geneeswijzen. Het combineren van al deze gezamenlijke kennis en kunde geeft ons een ongelofelijk arsenaal aan oplossingen.

Het geven van Shiatsu behandelingen draagt ook heel goed bij aan mijn eigen balans. Doordat ik voor een Shiatsu behandeling volledig “naar mijn handen” moet en dit “op gevoel” gedaan moet worden, ga ik “uit mijn hoofd”. Bij elke behandeling voel ik daardoor weer hoe dit ontspanning en rust geeft en dat voelt prima. En daarbij ervaar ik ook elke keer weer de voldoening dit het mij geeft om andere mensen te kunnen helpen. Daarom ben ik ook al mijn klanten erg dankbaar dat ze mij het vertrouwen geven en ik ze mag behandelen.

Groet Heico